offEducatieve bachelor voor secundair onderwijs : knelpuntvakken

Réf. 7591
 • Objectif et Contenu
  Objectif

  Na een 3 jaar durende opleiding kan je het diploma behalen van Educatieve bachelor voor secundair onderwijs : knelpuntvakken.

  In de praktijklessen ga je proefondervindelijk om met de materie die in de theoretische lessen aan bod is gekomen. Tijdens de stageperiode maak je uitgebreid kennis met je toekomstig werkveld en de dagdagelijkse werking ervan. Je geeft les in het secundair onderwijs. Je lesbevoegdheid kan betrekking hebben op de 1ste, de 2de, de 3de en/of de 4de graad van het secundair onderwijs. Je kan ook les geven in het volwassenenonderwijs. Als leerkracht bereid je de toegewezen les- en schoolopdracht voor, voert ze uit, evalueert ze en stuurt ze bij, in overeenstemming met de leerplannen en het pedagogisch project van de school. Je belangrijkste taken zijn: lesvoorbereidingen maken, lesgeven, (huis)taken verbeteren, examens opstellen en verbeteren. Je neemt ook deel aan pedagogische studiedagen, klassenraden en infosessies voor de ouders. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je minstens twee knelpuntvakken kiezen. Uit de vakken Nederlands, Frans of wiskunde moet je er minstens een kiezen. Als tweede vak mag je ook kiezen uit: informatica, biologie, chemie, fysica, elektriciteit, mechanica of techniek. De keuzemogelijkheden voor de knelpuntvakken kunnen variëren van school tot school. Alle informatie over de plaats waar deze opleiding aangeboden wordt en hoe dit opleidingstraject eruit ziet, vind je terug onder de flap 'praktisch en inschrijven'.

  Hier vind je meer informatie over alle erkende studies."

  Certification(s) visée(s)

  Educatieve bachelor voor secundair onderwijs : knelpuntvakken

  Type de formation

  VDAB - Contrat de formation pour chercheur d'emploi -VDAB- Opleidingscontract vo

  Conditions d'admission
  Prérequis administratif

  Om deze opleiding te kunnen volgen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden vind je hier

  Vanaf september 2017 dient iedereen die start aan de bachelor lerarenopleiding een instaptoets af te leggen. Alle info en de toets zelf vind je hier

  Remarques

  Attention: Il s'agit d'une formation néerlandophone! Vous ne maîtrisez pas du tout le néerlandais? Aucun problème: VDAB vous propose une immersion linguistique.

  Organisation
  Début

  Start in september

  En pratique
  Pour s'informer et postuler

  Katrien Hemelhof 022351804

  Marjan Plasschaert 0476 86 12 93

  e-mail : Team6908@vdab.be

  De lessen vinden plaats bij Erasmus hogeschool (Slotstraat 28 te 1000 Brussel ) of bij Odisee (Warmoesberg 26 te 1000 Brussel)

Rédacteur MVNCode formation BF

Organisme

off VDAB Brussel Astro

  • Avenue de l'Astronomie 14 Étage: M
  • 1210
  • Saint-Josse-ten-Noode
 • 0800 30 700
 • www.vdab.be